Akupunktur i Borlänge
 Miller Fysterapi och akupunktur

all

   HEM      HITTA TILL KLINIKEN       BESTÄLLA BEHANDLINGSTID        FRISKVÅRD FÖR FÖRETAG        PRODUKTER       GÄSTBOK

 

Om kinesisk akupunktur

Om akupunkturbehandling

Om mjukgörande massage

Om koppning och moxa

Muskelvärk
Huvudvärk och migrän
Nervsmärta
Barnlöshet
Oro och sömnlöshet
Infektion / inflammation
Kvinnosjukdomar
Matsmältningsbesvär
Allergier

Så här arbetar jag

Om företaget

Litteraturtips

Några ord på vägen

 

Allergier

Hösnuva, pollenallergi, varaktig allergisk rinit

Allergisk rinit är ett besvär som jag ofta träffar på min praktik. Den kan vara begränsad till en viss årstid och återkomma varje år (hösnuva) eller den kan drabba en människa året runt. Man är allergisk mot exempelvis en viss typ av pollen, damm, djurpäls, födoämnen eller annat. Allergisk rinit är ett tecken på att immunförsvaret är lågt och flera kroppsfunktioner är då inblandade. Man räknar med att ca 20-30% av befolkningen har en allergisk kroppskonstitution.

Hur kan kinesisk akupunktur hjälpa dig?

Kinesisk medicin har känt igen allergisk rinit som en specifik sjukdom. Akupunktur kombinerat med olika vitaminer och fettsyror kan ge dig effektiv hjälp för att rätta till de underliggande orsakerna till din rinit eller allergi. Hjälpen gäller både under den akuta fasen och under lugnare faser i förebyggande syfte.

Hösnuva (den årstidsbegränsade formen av rinit)
Hösnuva kan behandlas under två stadier. Under den akuta fasen behandlar vi de besvärliga symtomen i näsa, hals och ögon medan vi utanför den akuta perioden syftar till att förebygga nya anfall och behandlar då "roten" till sjukdomen. Då förstärks immunsystemet. På detta sätt kan man förebygga och så småningom minska de svåra akuta faserna. 

Allergisk rinit året runt
I denna form av rinit bör vi på samma gång behandla besvärets symptom och den underliggande orsaken efter individuell diagnos. Behandlingen kan leda till avsevärd förbättring av besvären eller helt tillfrisknande.

Det kinesisk medicinska perspektivet och råd

Enligt kinesisk medicin ligger orsakerna till denna sjukdom på tre områden: viss konstitutionell svaghet, externa orsaker, d v s exponeringen för utlösande faktorer samt en rad faktorer förknippade med livsföringen.

Vad gäller fel kost är det viktigaste olämplig barnmat, nämligen för mycket rå och kall mat, iskalla drycker, för mycket svårsmält mat, för mycket socker, godis, frukter och fruktjuice samt att äta för mycket, inkluderat för mycket amning. Alla dessa faktorer försvagar kroppskonstitutionen.

Olika former av stress försämrar kroppens konstitution och kan göra att sjukdomen återkommer. Psykiska faktorer spelar alltid en roll vid kronisk sjukdom.

Med båda former av rinit behöver man dessutom lämplig fysisk träning för att bygga upp immunförsvaret. För en lyckad behandling bör man alltså ta hänsyn till dessa aspekter.

 

 

Kontakt: 0243-85 770  millerfysakupunktur@gmail.com