Akupunktur i Borlänge
 Miller Fysterapi och akupunktur

all

   HEM      HITTA TILL KLINIKEN       BESTÄLLA BEHANDLINGSTID        FRISKVÅRD FÖR FÖRETAG        PRODUKTER       GÄSTBOK

 

Om kinesisk akupunktur

Om akupunkturbehandling

Om mjukgörande massage

Om koppning och moxa

Muskelvärk
Huvudvärk och migrän
Nervsmärta
Barnlöshet
Oro och sömnlöshet
Infektion / inflammation
Kvinnosjukdomar
Matsmältningsbesvär
Allergier

Så här arbetar jag

Om företaget

Litteraturtips

Några ord på vägen

 

Litteraturtips

Jag försöker ha minst ett exemplar av böckerna till försäljning på kliniken och ett visningsexemplar i väntrummet.

Munken som sålde sin Ferrari : en berättelse om att uppfylla sina drömmar och förverkliga sig själv, Robin Sharma
En arrogant värsting till stjärnadvokat, Julian Mantle, bränner ljuset i båda ändar och får en hjärtinfarkt i rättssalen. Tre år senare dyker han upp igen, totalt förändrad. Från att ha varit femtiotre år och sett ut som sjuttio är han nu tre år äldre, men ser ut som trettiofem. Under sin frånvaro har han nämligen vistats i en liten bergsby i Himalaya tillsammans med "the Sagers of Sivana". Dessa visa män (och kvinnor) är ett gammalt folk som känner till hemligheten med ett upplyst, lyckligt, framgångsrikt liv. Under en lång natt berättar han om sitt nya liv och om nyckeln till upplysning för vännen och kollegan John.

Munken som sålde sin Ferrari är en fängslande och underhållande skildring av en yttre och inre resa, där österländsk mystik möter det västerländska framgångstänkandet. Munken som sålde sin Ferrari har hittills översatts till tjugo språk och kommit ut i trettio länder. Boken ska bli film under 2006 (med författaren själv i en av rollerna!).
Översättning Cecilia Lyckow Bäckman
 
Hälsans Tao : Det långa livets hemlighet, Fan Xiulan

Läkaren och qigongmästaren Fan Xiulan har grundat en qigongskola enligt Biyun, den hälsobevarande metoden. Men Qigong är bara en del av det kinesiska hälsotänkandet. Det omfattar också akupunktur, akupressur, örter, mat som medicin och en helhetsfilosofi som betonar det starka sambandet mellan naturens fem element, årstiderna och människans kropp och känslor. Allt detta tar Fan Xiulan upp i sin bok, som hon skrivit direkt för oss svenskar för att på ett inspirerande sätt vidga vår syn på hälsa.
Översättning Anna Gustafsson 

Den självläkande människan, Susanna Ehdin (Forum)
Susanna Ehdinär verksam som fri forskare och har doktorerat i immunologivid Lunds universitet. Hennes budskap är att det inom oss alla finns en naturlig kraft som gör att vi läker och håller oss friska. Men för att självläkningen ska fungera måste vi ha tillräckligt med energi som stärker kroppens friskprocesser - i form av näringsrik mat, vitaminer, mineraler, motion, glädje, avkoppling och ett rikt känsloliv.
Boken innehåller mängder av konkreta råd om vad man själv kan göra för att må bättre. 

Räddad av ljuset, Dannion Brinkley (Natur och Kultur)
Kan en ond människa bli "god" efter en nära-döden-upplevelse? Dannion Brikley var ett riktigt rötägg som barn och krypskytt och lönnmördare under Vietnamkriget. När han träffades av blixten förändrades hans liv drastiskt.
I dag arbetar han bland annat som frivillig på hospice med vård av döende och är engagerad i miljörörelsen.  

Resan, Brandon Bays (Richters)
År 1992 fick Brandon Bays veta att hon hade en tumör stor som en fotboll och hon kastades in i djupt självanalyserade och till sist frigörande healingresa. Bara en kort tid senare förklarades hon fullt frisk - inga mediciner, ingen operation, ingen tumör. I boken berättar hon om vad som hände och om den, som hon menar, självläkande process som hon skapade - en metod som tar bort emotionella och fysiska blockeringar. 

Lev ung längre, Peter Wilhelmsson (ICA bokförlag)
Man behöver inte stå ut med sjukdomar, krämpor och trötthet bara för att man börjar bli äldre. Det konstaterar naturläkaren och näringsterapeuten Peter Wilhelmsson i den här boken. Författaren ger många värdefulla råd om kost och kosttillskott, motion, muskelträning, stresshantering och avspänning.  

En bok jag rekommenderar, men som utgått ur förlagets sortiment. Finns ibland på antikvariat.

Kroppens egen intelligens, Gay och Kathlyn Hendricks (Svenska förlaget)
Gay Hendricks är psykolog och professor vid University of Colorado, Kathlyn Hendricks är terapeut och chef för The Hendricks Institute för Bodymind Integration. De har utarbetat en kroppscentreradbehandlingsmetod, som innebär att de under terapin lär patienten att andas rätt och därigenom få kontakt med sina känslor - samtidigt som det terapeutiska samtalet fortsätter. Genom att använda sig av både kroppen och intellektet får behandlingen en oerhörd kraft och ger snabba resultat.
Boken riktar sig både till terapeuter och till alla andra som söker metoder att främja sin egen utveckling.
 

 

 

Kontakt: 0243-85 770  millerfysakupunktur@gmail.com