Akupunktur i Borlänge
 Miller Fysterapi och akupunktur

all

   HEM      HITTA TILL KLINIKEN       BESTÄLLA BEHANDLINGSTID        FRISKVÅRD FÖR FÖRETAG        PRODUKTER       GÄSTBOK

 

Om kinesisk akupunktur

Om akupunkturbehandling

Om mjukgörande massage

Om koppning och moxa

Muskelvärk
Huvudvärk och migrän
Nervsmärta
Barnlöshet
Oro och sömnlöshet
Infektion / inflammation
Kvinnosjukdomar
Matsmältningsbesvär
Allergier

Så här arbetar jag

Om företaget

Litteraturtips

Några ord på vägen

 

Avslappningsmassage

 

En frisk muskel är spänd när den arbetar och slappnar av i vila. Blodet har ett jämnt flöde genom muskelns blodkärl och försörjer muskeln med syre samt transporterar bort slaggprodukter som bildas i muskeln.

Om det friska flödet i muskeln störs av att den inte slappnar av stannar slaggprodukter kvar i muskeln, den får syre- och näringsbrist (blir sur), muskeln spänns ännu mer och man hamnar i en ond cirkel.

Vid muskelbehandlingar hjälper man muskelns blodgenomströmning att komma igång ordentligt igen, så att slaggprodukterna lämnar muskeln. Det gör att att muskeln får möjlighet att börja fungera som den ska.
 

Massage aktiverar lugn-systemet och motverkar därmed stress. På sikt ger det sänkt blodtryck och en lägre halt av stresshormon.

Massage stärker immunförsvaret, stimulerar frisk tillväxt och ger en snabbare sårläkning.
Det leder också till ett rikare känsloliv eftersom känsligheten ökar.

Studier har visat att att massage stimulerar kroppens eget må bra-hormon oxytocin. Det höjer smärttröskeln, aktiverar mag-tarmkanalens rörelser och sänker blodtrycket. Människor har olika oxytocinnivåer, som sannolikt går att påverka.

Undersökningar har visat att 45 minuters massage minskar stress och ökar mängden vita blodkroppar och mördarceller. Dessutom stiger beta-endorfinerna vid beröring.

Det finns många olika sorters massage. Den massagemetod jag använder är avslappningsmassage i kombination med djupverkande koppning och  Kinesisk akupunktur.

 

Kontakt: 0243-85 770  millerfysakupunktur@gmail.com