Akupunktur i Borlänge
 Miller Fysterapi och akupunktur

all

   HEM      HITTA TILL KLINIKEN       BESTÄLLA BEHANDLINGSTID        FRISKVÅRD FÖR FÖRETAG        PRODUKTER       GÄSTBOK

 

Om kinesisk akupunktur

Om akupunkturbehandling

Om mjukgörande massage

Om koppning och moxa

Muskelvärk
Huvudvärk och migrän
Nervsmärta
Barnlöshet
Oro och sömnlöshet
Infektion / inflammation
Kvinnosjukdomar
Matsmältningsbesvär
Allergier

Så här arbetar jag

Om företaget

Litteraturtips

Några ord på vägen

 

Moxa, koppning och TDP-lampa

I all massage är en målsättning att öka blodcirkulationen i avsikt att få musklerna avspända och återgå till normaltillståndet. I samband med avslappningsmassage använder jag ibland koppning.

 

Behandlingsmetoden koppning sker med hjälp av en glaskopp som värms. Vacum bildas, koppen suger sig fast på huden och får sitta en stund. Resultatet är ökad blodcirkulation och upplösta stagnationer. Olika stora koppar används beroende på var på kroppen den ska placeras och vad som ska behandlas. Man kan också röra koppen fram och tillbaka. Koppning där man rör koppen fram och tillbaka är jämförligt med bindvävsmassage, som är mycket verksamt vid nedsatt cirkulation.

Ibland använder jag också moxning - en kinesisk värmebehandling med örter. Moxa är gjort av en blandning av kinesiska örter och framställs av torkade blad. Bladen rullas till "cigarrformade" tjocka stavar. Vid moxabehandling värmer man huden cirka 10 centimeter över en akupunkturpunkt.

 

 

TDP-lampa används också vid akupunkturbehandling. De elektromagnetiska vågorna befrämjar den lokala mikrocirkulationen och befriar från smärta.

Kontakt: 0243-85 770  millerfysakupunktur@gmail.com