Akupunktur i Borlänge
 Miller Fysterapi och akupunktur

all

   HEM      HITTA TILL KLINIKEN       BESTÄLLA BEHANDLINGSTID        FRISKVÅRD FÖR FÖRETAG        PRODUKTER       GÄSTBOK

 

Om kinesisk akupunktur

Om akupunkturbehandling

Om Mindfullness

Om mjukgörande massage

Om koppning och moxa

Muskelvärk
Huvudvärk och migrän
Nervsmärta
Barnlöshet
Oro och sömnlöshet
Infektion / inflammation
Kvinnosjukdomar
Matsmältningsbesvär
Allergier

Så här arbetar jag

Om företaget

Litteraturtips

Några ord på vägen

 

Om företaget

Jag heter Gunbritt Miller Husáhr. Jag är diplomerad akupunktör i traditionell kinesisk medicin. Jag är medlem i Svenska Akupunkturförbundet, som ställer höga krav på medicinsk utbildning, akupunkturutbildning, säkerhet och hygien av sina medlemmar. Mer om detta hittar du i fliken Vad är kinesisk akupunktur där du också hittar en länk till Svenska Akupunkturförbundets hemsida där det finns mer information. Som patient hos mig kan du känna dig trygg. Jag är även fysioterapeut och arbetar med avslappningsmassage ofta i kombination med den kinesiska akupunkturen. Andra behandlingsmetoder jag använder mig av är djupverkande koppning, moxa, TDP-värme och stödsamtal. Varje patient och varje behandlingstillfälle är unikt och anpassas efter patientens behov varje gång du kommer på behandling.

Företaget började, som det brukar heta, med två tomma händer.  Det var för cirka 20 år sedan. Händerna var betydelsefulla då och är lika viktiga i dag eftersom de är mina viktigaste arbetsredskap.

Jag började som sjuksköterska, men jag tyckte inte att jag fick arbeta så nära patienterna som jag ville, så jag började jobba i en grupp med en kiropraktor, en ortopedläkare och en massör. Eftersom vi arbetade så tätt tillsammans lärde jag mig mer och mer.


Jag kände så småningom att jag ville gå vidare och började en treårig akupunkturutbildning. De avslutande tentorna gjorde jag också i Kina.

 

 

 

 

De tre sista månaderna av utbildningen tillbringade jag i Kina. Här fick jag praktisera på sjukhus på dagarna och på kvällarna var det föreläsningar. På sjukhuset, lika stort som Karolinska sjukhuset i Stockholm, använder man bara akupunktur. Man måste åka till Kina för att se något liknande. Då förstår man verkligen makten i nålarna. 

 


Bland annat fick jag bevittna ett kejsarsnitt där bedövningen hade lagts med bara två nålar. Kvinnan hade tidigare fått fyra dödfödda barn, akupunkturbedövningen var hennes enda chans till ett friskt barn. Hon vinkade till oss under operationen och det går inte att beskriva glädjen i hennes ögon när barnet var fött.

 

1982 öppnade jag egen mottagning på Soltorget i Borlänge. I mitten av 1990-talet flyttades mottagningen till Målaregatan 19, där den fortfarande är kvar.

 

Kontakt: 0243-85 770  millerfysakupunktur@gmail.com