Akupunktur i Borlänge
 Miller Fysterapi och akupunktur

all

   HEM      HITTA TILL KLINIKEN       BESTÄLLA BEHANDLINGSTID        FRISKVÅRD FÖR FÖRETAG        PRODUKTER       GÄSTBOK

 

Om kinesisk akupunktur

Om akupunkturbehandling

Om mjukgörande massage

Om koppning och moxa

Muskelvärk
Huvudvärk och migrän
Nervsmärta
Barnlöshet
Oro och sömnlöshet
Infektion / inflammation
Kvinnosjukdomar
Matsmältningsbesvär
Allergier

Så här arbetar jag

Om företaget

Litteraturtips

Några ord på vägen

 

Så arbetar jag

Bland mina kunder finns alla yrkeskategorier, som till exempel industriarbetare, företagsledare, kontorspersonal, idrottsmän och skolungdomar - en merpart med direkt yrkesrelaterade sjukdomar som huvudvärk och migrän, ryggvärk, spända axlar, ischias, musarm, sömnbesvär, magkatarr, stress och oro.

En behandling kan vara både mycket enkel och komplex, beroende på arten av besvär. Ibland kan det räcka med Kinesisk akupunktur och avslappningsmassage men ofta är det kombinationen av olika behandlingsformer (t. ex.  akupunktur + koppning + lätt massage + moxa och TDP-värmelampa) som fungerar bäst. Många gånger gäller det att hitta förklaringen, ursprunget, till det onda, som kanske inte alltid är på samma ställe som värken. Det kan verka konstigt att börja med fötterna när patienten har ont i huvudet. Men det är så som jag måste göra ibland. 

Jag hade en patient med förfärlig huvudvärk. Det visade sig att det kom från foten. Patienten som jobbade som undersköterska hade för en tid sedan fått en glasbit i foten. Hon hade svårt att gå men ville ändå fortsätta arbeta. Med det onda i foten så belastade hon kroppen fel, hon fick ont i knäna. Sen gick det vidare till höfterna, ryggen, axlarna och vidare upp i huvudet. Hon hade absolut inte satt samman glasbiten i foten med huvudvärken.

Det är därför alltid viktigt att patienten berättar så mycket som möjligt. Jag uppmuntrar mina patienter att gnälla! Det är det bästa sättet att hitta
sammanhang och orsaker till det onda.

 

Författaren Suzanne Schönström har skrivit boken Kinesisk medicin som på ett både uttömmande och lättförståeligt sätt beskriver tankegångarna jag arbetar efter. Jag försöker alltid ha en eller ett par exemplar av hennes bok på kliniken till försäljning. Kinesisk medicin Traditionell läkekonst i modern tid. ISBN10: 9127355292, ISBN13: 9789127355293.

 

Här ges en överskådlig och initierad introduktion till hur kroniska sjukdomar och problem som utbrändhet, barnlöshet, depression, ryggbesvär, fibromyalgi och tinnitus kan behandlas utifrån ett kinesiskt perspektiv.

 

Vi får veta vad som händer i kroppen vid olika obalanser, varför inte alla bör äta ginseng, hur mat används som medicin och hur man kan upprätta sitt eget apotek av örter och växter som finns tillgängliga här i Sverige. Vad är egentligen kinesisk medicin? Hur ställer man diagnos och behandlar? Och hur skiljer sig den traditionella kinesiska medicinen från västerländsk skolmedicin? Tanken att människokroppen är en dynamisk helhet och att kropp och själ hör ihop är central inom den traditionella kinesiska medicinen, som inte står i motsatsförhållande till skolmedicinen utan tvärtom kan fungera som ett komplement.

 

 

Kontakt: 0243-85 770  millerfysakupunktur@gmail.com